Haakwerk in opdracht

Hieronder zie je een selectie van haakwerk in opdracht, om je een indruk te geven wat er mogelijk is:

Een startend bedrijf vroeg mij hun mascotte te haken. Wat een ontzettend leuke uitdaging. Deze pop, batterij Batje, is helemaal voorzien van bedrading in zijn lijf, waardoor hij zelfstandig kan staan en zijn armpjes en vingers kan bewegen.

Voor een echte Bassie en Adriaan fan kwam de haakopdracht binnen voor deze popjes. Het was zo’n succes, dat het haakpatroon inmiddels te koop is in de winkel en er al verschillende setjes in opdracht zijn gehaakt.

Een klant wilde voor haar therapeut een boeddha. Dit glimlachende exemplaar was het resultaat.

Een fan van de tovenaarswereld vroeg of dit popje gehaakt kon worden gebaseerd op Harry Potter. Het popje heeft een jas (die uit kan) en een sjaal in Gryffoendor kleuren. Het patroon van Harry is in de winkel te koop.

Deze vissen zijn gehaakt voor de winkel van Museum Vlaardingen. Het museum heeft een grote visserij collectie en wilde deze graag verkopen in de museumwinkel.

Een klant vroeg of ik een popje kon haken, gebaseerd op haar jeugdfoto. De kleding naar wens, een roze shirt en een rode tuinbroek.

Twee juffen kregen een letterdief cadeau. In verband met de intellectuele eigendomsrechten van de schrijfster, kunnen deze popjes niet verkocht worden. Wel krijgen ze hier een plaatsje om te laten zien hoe ver je kunt gaan met je haakopdracht.