Haakwerk in opdracht

Wil je een speciaal cadeau geven aan een geliefde of zoek je iets unieks voor jezelf? Laat mij een haakwerk op maat maken! Ik creëer met liefde en aandacht allerlei items, van dieren, mascotte’s tot schattige amigurumi. Vertel me jouw wensen en ik maak er iets moois van. Handgemaakt, persoonlijk en met oog voor detail. Neem gerust contact op voor meer informatie en prijzen.

Benieuwd hoe zoiets in zijn werk gaat? Benader Denise via het contactformulier, bel of stuur een chatbericht via Instagram. Vervolgens bespreken wij samen je wensen: wat zoek je, welk garen vind je mooi, wie gaat het haakwerk gebruiken, wanneer heb je het nodig? Vervolgens krijg je van Denise een offerteprijs inclusief een tijdsplanning, zodat je precies weet wanneer je haakwerk klaar is. Haakwerk in opdracht wordt altijd voorafgaand aan de opdracht betaald en uiteraard krijg je een keurige factuur.

Hieronder enkele haakopdrachten die DeniseHaakt mocht uitvoeren voor haar klanten:

Als je droomt van een echt mopshond, hoe tof is het dan om, totdat het zover is, een knuffel versie te hebben? Dat dacht een klant van mij ook en ze vroeg mij een mopshondje te haken voor haar vriend. Een heuse Valentijnsdag verrassing. Het haakpatroon komt uit het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’ van Kristel Droog.

Onlangs vroeg een nieuwe klant om deze kleine Sigmund Freud te haken naar een haakpatroon van PupiPopi. Een heel klein popje, met een niet van echt te onderscheiden sigaretje. Het popje moest op ‘reisformaat’ uitgevoerd worden en deze is slechts 12 cm hoog. Die kan makkelijk mee in je koffer.

Voor een klant die als natuureducatie juf werkt op een basisschool, haakte ik in opdracht deze egel. Super schattig, zo’n opgerold egeltje. Ik zie al helemaal voor mij hoe de kleuters deze van hand tot hand laten gaan in de kring. Het haakpatroon is van MyCrochetWonders

Een zeemeerminhond? Natuurlijk wel! De dochter van een klant had het al maanden lang over een zeemeerminhond, een roze, met een kroontje en vlindervleugels. Of Denise de fantasie tot leven kon wekken? Zeker wel.

Een klant wilde voor haar dochters boekensteunen hebben voor in hun kamers. Online vond ze het haakpatroon van deze muis en eenhoorn boekenlegger, maak zelf haken kon ze niet. Dan is Denise haakt vragen om voor je aan de slag te gaan een goed idee. En zeg nu zelf: het resultaat is ook wel erg tof geworden, toch?

Dit keer een haakopdracht voor een therapiepraktijk: deze kameleons worden gebruikt ter illustratie van het prentenboek ‘Kamil de groene kameleon’ om kinderen te helpen bij het verwerken van de echtscheiding van ouders. Met een bestaand haakpatroon en veel geduld, rolden deze drie schatten uit de haaknaald van Denise haakt.

Een klant van Denise haakt werd helemaal verliefd op deze gehaakte heuptas, maar haken lukte haar zelf niet meer. Natuurlijk pakte ik deze haakopdracht graag op met dit prachtige resultaat.

Juffenopdrachten zijn toch wel mijn favoriet: deze keer werd er om een XL letterdief gevraagd voor een juf uit groep 3. Met een iets dikkere garensoort en het opblazen van mijn eigen Letterdief haakpatroon, kwam deze knapperd uit mijn naald. Maar liefst 80 cm hoog, de kinderen achterin de klas kunnen hem zo ook goed zien.

Een juf vroeg Denise haakt om de karakters uit het kinderboek ‘Kom Mee Kees’ van Loes Riphagen te maken voor op de verteltafel in de klas. Daar kwam dit leuke duo uit. Met toestemming van de auteur staat het haakpatroon in de winkel.

Kom Mee Kees kikkers

Deze toffe set haakte Denise voor een klant die zelf het materiaal en de patronen had aangeschaft, maar het toch niet zelf af kon maken. Natuurlijk kan Denise dat. In twee weken kwam Beer en zijn hele garderobe af.

Wat doe je als je een meisje kent dat helemaal gék is van de Netflix serie Wednesday? Dan geef je Denise opdracht om een popje te haken. Deze knuffelige mini Wednesday viel enorm in de smaak bij de klant.

Een moeder gaf opdracht om een grote meisjesdino te maken voor haar dochter. Geen groene, maar een in pasteltinten. De dochter koos zelf het soort dinosaurus en de kleuren. En daar kwam deze brachiosaurus uit voort, gehaakt met Durable Velvet garen werd deze bijna 50 cm hoog.

Een meisje met een slangen-passie kreeg haar moeder zo ver om op zoek te gaan naar een knuffelslang. En als je in de winkel niets naar wens kunt vinden, dan vraag je DeniseHaakt. Met Durable Velvet en haaknaald 4 werd het deze slang van maar liefst 135 cm lang.

Dropje

Vanuit Vlaanderen kwam de vraag ‘kun je Dropje haken?’. Dropje is een karakter uit een tv serie voor peuters en kleuters. En natuurlijk kan Denise die haken. Na deze eerste Dropje kwamen er nog meerdere bestellingen.

Een startend bedrijf vroeg mij hun mascotte te haken. Wat een ontzettend leuke uitdaging. Deze pop, batterij Batje, is helemaal voorzien van bedrading in zijn lijf, waardoor hij zelfstandig kan staan en zijn armpjes en vingers kan bewegen.

Bassie en Adriaan knuffel popjes

Voor een echte Bassie en Adriaan fan kwam de haakopdracht binnen voor deze popjes. Het was zo’n succes, dat het haakpatroon inmiddels te koop is in de winkel en er al verschillende setjes in opdracht zijn gehaakt.

Een klant wilde haar dochter verrassen voor haar verjaardag met een knuffel husky. Kon DeniseHaakt daar wat mee? Uiteraard. Met heerlijk zacht garen kwam deze husky uit de haaknaald. Goed gelukt!

Een fan van de tovenaarswereld vroeg of dit popje gehaakt kon worden gebaseerd op Harry Potter. Het popje heeft een jas (die uit kan) en een sjaal in Griffoendor kleuren. Het patroon van Harry is in de winkel te koop.

Deze vissen zijn gehaakt voor de winkel van Museum Vlaardingen. Het museum heeft een grote visserij collectie en wilde deze graag verkopen in de museumwinkel. Het haakpatroon is van @stipenhaak

Een klant vroeg of ik een popje kon haken, gebaseerd op haar jeugdfoto. De kleding naar wens, een roze shirt en een rode tuinbroek. Uiteindelijk is dit patroon gepubliceerd in het Eboek Amigurumi Vriendjes, te koop in de winkel.