Geplaatst op

Gehaakte schuine strepen sjaal

Toen ik deze sjaal een tijd geleden eens zag langskomen op Instagram, wist ik meteen dat ik ‘m een keer wilde haken. Het is de gehaakte Schuine Strepen Sjaal. Je begint met een rij van vier vasten en om de andere rij meerder je de sjaal, zodat je uiteindelijk een hele grote asymmetrische driehoek krijgt. Elk bolletje garen haak je op, dus de strepen worden steeds smaller. Hoe tof!

Het duurde even voordat ik het juiste garen had gevonden en de kleuren kiezen is altijd een challenge. Maar ook een feestje. Herken je dat? Lekker online bij de webshop de kleurtjes kiezen. Maar liefst tien verschillende zitten er in deze sjaal en ik koos er wel bewust voor steeds twee aan twee in dezelfde kleurgroep. Dus twee roodtinten, twee geeltinten, twee blauwtinten, twee groentinten en twee wittinten. Alhoewel: wittintent is niet helemaal waar: wit en grij.s. En met mijn lievelingskleur mosterdgeel de vlakken met elkaar verbonden. Ik ben heel blij met het resultaat. Alhoewel de sjaal door de vreemde driehoekvorm wat lastig te knopen is, dat maakt ‘m niet zo geschikt voor bijvoorbeeld op de fiets. Maar tijdens een fijne wandeling is ‘ie heerlijk.

Garen: Durable Cosy Fine Patroon: @TanteSetje