Geplaatst op

Kun je ook een slang haken?

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan’? Dat was mijn eerste reactie na het horen van de vraag van een klant die via Instagram mijn naam getipt kreeg. Na wat heen-en-weer geapp bleek dat het om een knuffelige slang moest gaan voor een meisje. Ze wist precies wat ze wilde, dus zij mocht de kleuren bepalen. Mama en ik kozen het soort garen en het meisje wees de vier kleuren aan voor haar slang.

Het werd Durable Velvet, van dat fijne ‘chenille’ garen. De bollen zijn al heerlijk knuffelbaar. Na wat proberen met een patroon wat de mama online vond, ben ik toch maar zelf iets gaan maken. Een knuffelslang moest natuurlijk lekker lang worden: het uiteindelijke resultaat is maar liefst 135 cm lang. Langer dan het meisje zelf.

Bij het schrijven van dit blogbericht is de slang nog onderweg naar zijn nieuwe eigenaresse. Ik ben benieuwd hoe ze zal reageren op haar slang.