Geplaatst op

Verras je Valentijn

Jeetje, ineens is het alweer februari. Valentijnsdag komt eraan op de 14e. Ga je nog iets leuks maken voor je eigen Valentijn? Je vriend, zus, die lieve buurman of je zoon of dochter? Ik ben altijd gek op gehaakte taartjes en in mijn haakbrein ontstond het idee voor een Valentijn cupcake. Zo eentje met een papiertje, waar je het cakeje uithaalt.

Gelukkig had ik afgelopen zomer voor het eerst een trui gehaakt en de manier waarop de boorden aan de trui werden gehaakt, leken mij wel heel geschikt voor de opstaande rand van het cupcake papiertje. Na een paar uurtjes ‘friemelen’ had ik zowaar een cupcake vormpje gehaakt. En het cakeje voor erin was eigenlijk ook zo klaar.

Tijdens het bedenken van zo’n taartje, schrijf ik alles op wat ik doe. Gewoon met pen, schrijven, doorhalen, een toer terug, en weer opnieuw. Daarna type ik het patroon uit en haak ik nog een keer zo’n Valentijn cupcake met mijn eigen getypte patroon. Een goede test om te kijken of het patroon klopt en er geen fouten in zitten. Het patroon is natuurlijk getest door een testhaakster en inmiddels verkrijgbaar voor NIETS in mijn webshop. In het Engels staat het haakpatroon op www.lovecrafts.com Veel plezier met dit nieuwe gratis patroon.

Garen: Phildar coton 3. Patroon: zaterdag 5 februari in de winkel

Geplaatst op

Een spekkie voor alle snoepers?

Oh, wat was het een tijd geleden dat ik jullie heb verrast met een gratis patroon. Soms moet ik echt even wachten op inspiratie óf op een gelegenheid. Die was er laatst: mijn dochter had een gehaakte sleutelhanger aan haar bos die écht zo goor was geworden van het Hollandse weer. Dat kon écht niet meer.

Aangezien ze een enorme snoeperd is, vond ik het wel leuk om een spekkie voor haar te haken. Geen ruitspek, daar zit geen uitdaging in, maar zo’n leuke gedraaide. Dat viel nog niet mee. Ik heb zes (ja, echt!) verschillende spekkies uit de haaknaald laten rollen totdat ik tevreden was. En natuurlijk had ik opgeschreven hoe ik dat had gedaan, een kleine moeite om dit patroon met jullie te delen. Dan kun je ook zo’n lekker spekje haken om iemand te verrassen: hij kan als sleutelhanger, maar doet het ook leuk in het winkeltje van je kind. Veel plezier met dit nieuwe gratis patroon.

Haakpatroon in de winkel van DeniseHaakt