Geplaatst op

Verras je Valentijn

Jeetje, ineens is het alweer februari. Valentijnsdag komt eraan op de 14e. Ga je nog iets leuks maken voor je eigen Valentijn? Je vriend, zus, die lieve buurman of je zoon of dochter? Ik ben altijd gek op gehaakte taartjes en in mijn haakbrein ontstond het idee voor een Valentijn cupcake. Zo eentje met een papiertje, waar je het cakeje uithaalt.

Gelukkig had ik afgelopen zomer voor het eerst een trui gehaakt en de manier waarop de boorden aan de trui werden gehaakt, leken mij wel heel geschikt voor de opstaande rand van het cupcake papiertje. Na een paar uurtjes ‘friemelen’ had ik zowaar een cupcake vormpje gehaakt. En het cakeje voor erin was eigenlijk ook zo klaar.

Tijdens het bedenken van zo’n taartje, schrijf ik alles op wat ik doe. Gewoon met pen, schrijven, doorhalen, een toer terug, en weer opnieuw. Daarna type ik het patroon uit en haak ik nog een keer zo’n Valentijn cupcake met mijn eigen getypte patroon. Een goede test om te kijken of het patroon klopt en er geen fouten in zitten. Het patroon is natuurlijk getest door een testhaakster en inmiddels verkrijgbaar voor NIETS in mijn webshop. In het Engels staat het haakpatroon op www.lovecrafts.com Veel plezier met dit nieuwe gratis patroon.

Garen: Phildar coton 3. Patroon: zaterdag 5 februari in de winkel