Geplaatst op

Sjaal gehaakt voor de jarige

Pas ging ik een keer een ‘bakkie’ doen bij mijn schoonmoeder, toen ik toevallig zelf een gehaakte driehoeksjaal om had. Mijn schoonmoeder overlaadde mij met complimenten, wat vond ze dat leuk. Nu wil het geval dat ze 22 januari 80 wordt, dus hoe leuk zou het zijn om voor haar ook een sjaal te haken?

Ze is helemaal weg van paars, dus de kleuren voor de sjaal waren snel gekozen. Ik kocht zo’n fijne cake-garen, waarmee je met één draad kunt blijven werken. Zo fijn. Het patroon vond ik gelukkig ook snel en na twee weken lang elke avond een paar toeren gehaakt te hebben, was ‘ie klaar. Op haar verjaardag verrasste ik haar enorm: ze dacht eerst dat ik de sjaal gekocht had. Toen ze zag dat er ‘denisehaakt’ op het label stond, was ze nóg enthousiaster. De sjaal ging meteen om (ook al kleurde hij niet bij haar outfit) en ging niet meer af. En het labeltje werd trots eraf gehaald en op de kast neergezet. “Die ga ik bewaren!”, zo lief. Van deze sjaal heeft ze hopelijk veel plezier deze winter én voorjaar.

Garen: Scheepjes wirl Dark Grape Squish Patroon: Katia / Spring Rainbow Scarf